Алфа Ромео својот прв СУВ и официјално ќе го претстави на претстојниот саем во Лос Анџелес кој ќе се одржи од 15ти до 18ти ноември годинава. Засега не се откриени многу детали околу карактеристиките на Стелвио, единствено се знае дека ќе се произведува во Касино и ќе биде достапен во две варијанти со V6 3,0 литарски дизел мотор со 275 КС и 2,9 литарски мотор произведен во соработка со Ферари.

Во продолжение се прикажани најчесто споделуваните рендери за тоа како би можел првиот СУВ на Алфа Ромео да изгледа.

Image result for alfa romeo stelvio

Image result for alfa romeo stelvio

Image result for alfa romeo stelvio

Image result for alfa romeo stelvio