Објавен е конечниот список на патеки на кои ќе се вози следната сезона од Формула 1. По подолг период во 2017 година ќе отсуствува патеката на Монца како и патеките во Хокенхајм и Бахреин. Првично е постигнат договор за враќање на легендарната Имола, но останува истиот да се ратификува од надлежните институции.

И оваа година најголем дел од трките ќе се возат во Европа, а возбудливи ќе бидат и они во трки на другите континенти.

Во продолжение е комплетната листа на потврдени трки со напомена дека во наредниот период можно е да се додадат и други трки.