Германската компанија Порше сепак има и далеку поретки модели. Рангирањето започнува со Porsche 964 Turbo S, кои се произведени 86 и завршува со American Roadster, од кој постојат само 16 парчиња. Останатите три модели од топ 5 на најретките модели на Porsche ќе ги најдете во видеото.