Владата на Родриго Дуарте е решена да стави крај на криминалот во Филипини. Еден од брзорастечките криминали е оној со шверцувањето на луксузни автомобили без при тоа да се плати царина за истите и другите пропратни трошоци. Со цел да стави крај на оваа незаконска пракса Дуарте на свечен настан со помош на булдужер уништи над 30тина луксузни возила, најголем дел од брендовите на Maserati, Mercedes, BMW, Porsche и Audi.
Што се однесува до нас, ова е навистина погрешна и болна одлука.

П.С. Потресни снимки