Lamborghini Urus е еден од најпопуларните ултра луксузни SUV возила на италијанскиот бренд. Urus, кој е прв SUV на Lamborghini, стана вистински бестселер благодарение на одличниот спортски дизајн помешан со луксузни детали, а сето тоа придонесе за неочекувани, позитивни бројки кога е во прашање продажбата.

Иако продажбата започна пред неколку месеци, сепак, првите тестови се појавија овие денови. Така во продолжение ви го претставуваме тестот спроведен од страна на CarAdvice како и Аutocar. Уживајте!