Не сите имаат можност да го тестираат 4C моделот на Alfa Romeo, oсобено не на тркачка патека. Тоа задоволство сепак го имаше Карлос Лаго од Edmunds кој го тестираше 1.7 литарскиот модел со 237 КС.

Неговите впечатоци преточени во 10 минутно видео ги претставуваме во продолжение.