Со стилски обновена визија и сеопфатна модернизирана опрема британскиот производител на автомобили MINI нагласува атрактивност на своите модели во сегментот на мали автомобили.

Надградба на MINI 3 врати, MINI 5 врати и MINI Cabrio вклучува свежи дизаинерски новости, како и новини кај погоните, дополнителни можности за индивидуализација и проширување на дигиталните услуги на MINI Connected.

Актуелната генерација на моделот за првпат обезбедува типична за брендот радост од возењето во градски сообраќај со три варијанти на каросеријата. За тоа придонесуваат и комбинациите мотор / пренос, продолжена сериска опрема оформени паметни фарови и задни светла, дополнителниот лак на каросеријата, како и најсовремена технологија за поврзување за удобност и технологија.