Volkswagen ја претставија целосно новата Jetta за 2019 година. Која е лесна за управување, паметна, тивка и практична. Тоа е седмата генерација на компактниот седан и за да укаже на редицата подобрувања во неа за изминатите четири децении германскиот автомобилски гигант го спореди најновиот модел со оригиналната Jetta.

Првиот модел е претставен во САД во 1980 година. Во 80-тите години на минатиот век се понудени како со две, така и со четири врати.

Новата Jetta поседува 1.6-литарски бензински мотор, како единствена опција, со мануелна трансмисија и автоматска осумстепена трансмисија, стаклен покрив, климатизација, затемнети стакла и алуминиумски тркала.

Related imageImage result for vw jetta 2019

Image result for vw jetta 2019

Image result for vw jetta 2019