Глобалната побарувачка за новиот Форд Мустанг 2018 година значеше најпродаван спортски автомобил во светот веќе трета година по ред. Глобалните регистрации на овој автомобил во 2017 година бројат 125 809 возила. Од речиси 126.000 регистрирани возила ширум светот, Форд известува дека 81.866 од нив се регистрирани во САД, каде што се произведува автомобилот, а преостанатите една третина се наоѓаат на други пазари. Водечките пет европски пазари за продажба на Мустанг во 2017 година се Германија, Велика Британија, Франција, Белгија и Шведска.

Побарувачката останува особено силна во Кина, каде што Мустанг беше нај продаван спортски автомобил минатата година со 7.125 регистри. Од почетокот на глобалната понуда во 2015 до декември 2017 година, најпосакуваниот избор е Mustang GT со 5.0-литарскиот V8 мотор.

Напредните мотори вклучуваат 5.0-литарск V8 агрегат на Ford со 450 КС и 10-брзински автоматски менувач, забрзување 0-100 km / h за 4.3 секунди и 12.1 l / 100 km потрошувачка.