На почетокот на оваа недела во фабриката на BMW Group во Динголфинг започна производството на новиот BMW 8 Серија Купе. Спортскиот автомобил го означува почетокот на модел на офанзива во луксузниот сегмент, и многу дигитални иновации, како што се автономни движечки транспортни системи или Smart Devices, кои се интегрирани во процесот на производство.

За новата серија 8 на германската компанија може да прочитајте ТУКА