Ауди Q8 ја комбинира елеганцијата на луксузен купе со четири врати со практична функционалност на голем СУВ модел. Богато опремен, со голема поврзаност и доволно off-road сообраќај. Овој модел ќе се појави на европските пазари во третиот квартал од 2018 година.

Ауди Q8 ја изразува спортската динамика и престиж од било кој друг СУВ модел на брендот со четири круга. Со должина од 4.99 метри, ширина од 2,00 метри и висина од 1,71 метри, кабината е поширока, пократка и пониска од веќе попознатиот Q7. Со меѓуоскино растојание од речиси 3.00 метри, тоа нуди пространа внатрешност, која ја надминува онаа на конкурентите во однос на најважните димензии, вклучувајќи должина на ентериерот и простор за главите. Во задниот дел е достапен систем од три седишта, кој може да се поместат во надолжен правец, ако сакате. Со преклопени седишта, багажниот простор под задниот капак со електричен погон достигнува 1.755 литри.

Моментално достпни мотори ќе бидат: 3.0 L V6 twin-scroll turbo FSI (бензин)3.0 L V6 TDI (дизел).

Related image

Image result for audi q8

Image result for audi q8