Volkswagen Arteon полека, но сигурно станува новиот заштитен знак на Volkswagen. Овој седан кој е директен наследник на Volkswagen CC веднаш по премиерата минатта година стана вистински хит помеѓу вљубениците на автомобилите. Истата оваа година ја доби и Golden Steering Wheel наградата за најдобар автомобил во средната и премиум класа.

Достапен со шест мотори, VW нуди широк избор при купување. Тука и богатата опрема и напредната технологија која овозможува безгрижни и комфорни патувања, особено на долги релации.

Но што се овој модел нуди и какви се карактеристики има погледнете на видеото во продолжение каде CarWow прави целосен тест на оовј автомобил.