Toyota направи одлична реклама за камионетот Tacoma. А рекламата која трае 60 секунди го доби тој епитет благодарение на најпопуларниот американец, Чак Нориз.

Во рекламата објавена на YouTube каналот на ToyotaUSA, покрај моделот Tacoma, централно место зазема и американскиот глумец преку кого се прикажани најразличните функционалности како и способности на Tacoma опишувајќи го вистинско возило на вистинското место.