Интернет сајтот специјализиран за автомобилизам, carwow во нешто повеќе од пет минутна видео презентација ги претстави најдобрите електрични возила за оваа година.

Цената, квалитетот и перформансите беа најзначајните три критериуми врз основа на кои е направено рангирањето.

Tesla, Nissan, BMW, Mercedes, се само дел од брендовите чиј возила се најдоа на оваа листа која можете да ја погледнете во продолжение.