Russia Beyond на македонси, објави интересна статија поврзана со развојот на автомобилите во поранешниот СССР и неуспешните обиди за коемрцијализација на овие автомобили.

Овие концептни автомобили значително ја менуваат перцепцијата за советските автомобили и тогашната автомобилска индустрија за која денес не асоцира само Lada.

Целосната статија можете да ја прочитате ТУКА.