Ламборгини ја покажа својата најмоќна креација – Сијан. Супер-спортски автомобил кој има V12 мотор и револуционерни хибридни технологии, забрзува од 0 до 100 км на час за помалку од 2,8 секунди и развива максимална брзина од 350 км на час.

Најмоќниот Ламборгини досега чие име значи сјајност на италијански јазик, е произведен со 819 КС и најнизок сооднос тежина-моќ на своите V12. Менувачот на автомобилот има електричен мотор од 48 волти 34 КС кој обезбедува моментален одговор на желбата на секој возач. Тој е исто така одговорен за бавни маневри, така што можете тивко да се воздржите од каква било ситуација или да паркирате без да ве слушнат. Меѓутоа, кога моторот V12 се буди, не можете да одите незабележано.

“Чудовиштето” ќе биде откриено на Саемот за автомобили во Франкфурт, а ќе бидат произведени точно 63 парчиња. Се разбира, сите се веќе продадени.