Властите во Шведска донесоа забрана за користење на називот “Trump” на регистарски таблички во оваа земја.

Оваа одлука доаѓа откако Маркус Саф, жител на оваа земја претходно на своето возило ја користел табличката со презимето на американскиот претседатедл Доналд Трамп.

Саф за ова табличка аплицирал он-лајн, согласно законите во Шведска, меѓутоа Одделението за моторни возила веднаш донесло одлука дека оваа табличка користи комбинација на букви и имиња кои се навредливи.