Оваа година на адреналинската трка во Пајкс Пик се случи несреќа во која животот го загина Карлин Дан. Во негова чест Ducati претстави специјална верзија од мотоциклот Panigale.

Целосниот назив на овој модел е Ducati Panigale V4 25 Anniversario 916, а се темели на основната Panigale V4 S верзијата. Тоа значи дека располага со агрегат од 1.103 кубика со 214 КС.

Во оваа верзија може да се најде Brembo системот за сопирање, Marchesini фелни, Bosch инерцијална мерна единица …

Оваа специјална верзија според официјални податоци се продава по цена од 42.500 евра, а ќе бидат произведени само ограничен број на примероци.