Страотна несреќа се случи во Тајван. Мост се сруши во заливот Нанфангао при што тешко повредени се 20 лица.

Од видеата прикажани во продолженеи се гледа како мостот се руши во оној момент кога на него поминува цистерна.

Мостот со должина од 140 метри и висина 18 метри е релативно нов, а надлежните институции во Тајван не ја знаат причината за рушењето и допрва треба да се направи истрага за истото.