Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) на денешната седница донесе одлука за утврдување на малопродажните цени на горивата за наредните седум дена.

Според новата одлука од ноќеска на полноќ цените на горивата се намалуваат и тоа од денар до два денари. Во продолжение се прикажани новите цени.

  • Моторен бензин ЕУРОСУПЕР БС – 95 66,00(денари/литар)
  • Моторен бензин ЕУРОСУПЕР БС -98 68,50(денари/литар)
  • Дизел гориво ЕУРОДИЗЕЛ БС (Д-Е V) 58,00(денари/литар)
  • Масло за горење Екстра лесно 1 (ЕЛ-1) 47,50(денари/литар)
  • Мазут М-1 НС 34,922(денари/килограм)

Следната корекција на цената ќе се изврши следниот понеделник.