Воздухопловство

Ова се најголемите аеродроми во светот

Меѓународниот аеродром во Чикаго, САД се простира на површина од 2610 ha и со самото тоа се наоѓа на 8то место во светот според...

Најчудниот авион полета кон облаците

Airbus BelugaXL го имаше своето деби пред повеќе од 10.000 луѓе во близина на седиштето на компанијата во Франција, Тулуз. Авионот полета од аеродромот...

ЛајфКлуб: Погледнете како изгледа слетувањето и полетувањето од најкратката писта во...

На еден мал остров во Карипското Море се наоѓа најкратката писта која е долга само 400 метри. Иако на прв поглед изгледа дека е...

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ