More
  HomeВестиФиат Типо потфрли на ЕуроНКап тестот (ВИДЕО)

  Фиат Типо потфрли на ЕуроНКап тестот (ВИДЕО)

  Објавено на

  Најновиот фамилијарен модел на ФИАТ, Типо/Егеа потфрли на Еуро НКАП тестот. Автомобилот чиј развој се одвиваше во Торино Центро Стил, а е наменет за пазарите од ЕМЕА доби три односно четири ѕвезди на тестот. Стандардниот модел на ФИАТ Типо доби три ѕвезди додека пак моделот со пакетот за безбедност (Safety Pack) доби четири ѕвезди и тоа пред се поради безбедносната технологија.

  Во однос на безбедноста на возачот односно возрасните, ФИАТ Типо има скор од 82%, во однос на безбедноста на децата таа изнесува 60% додека на пешаците 62%. Во однос на безбедноста на околината скорот на ФИАТ Типо изнесува 57% кај моделот со безбедносен пакет на опрема односно 25% кај основниот модел.

  Сепак доколку се погледнат конкурентите, ФИАТ Типо има идентичен или малку подобар скор од Рено Меган, Пежо 301, Ситроен Ц Елисе…

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  Еве кои се ослободени од плаќање на патарина

  Регулирањето на патниот сообраќај со патарини е предвидено и детално опишано во Законот за...

  Новата генерација на Renault Espace доаѓа на пролет

  Се е подготвено за новата, шеста генерација од моделот Espace, соопштуваат од Renault. Ова,...

  Тајната на автомобилите на Тито (ВИДЕО)

  Јосип Броз Тито несомено е најмаркантната личност на овие простори. Бројните анегдоти, настани поврзани...

  И за Rolls-Royce нема криза – зголемена продажбата во 2022 година

  Короната и воената интервенција на Русија во Украина која предизвика нови економски текови се...

  СЛИЧНИ ОБЈАВИ

  Еве кои се ослободени од плаќање на патарина

  Регулирањето на патниот сообраќај со патарини е предвидено и детално опишано во Законот за...

  Новата генерација на Renault Espace доаѓа на пролет

  Се е подготвено за новата, шеста генерација од моделот Espace, соопштуваат од Renault. Ова,...

  Тајната на автомобилите на Тито (ВИДЕО)

  Јосип Броз Тито несомено е најмаркантната личност на овие простори. Бројните анегдоти, настани поврзани...