More
  HomeВестиPSA Групацијата ја одбра Атланта за седиште во Северна Америка

  PSA Групацијата ја одбра Атланта за седиште во Северна Америка

  Објавено на

  PSA Групацијата објави дека седиште на северноамериканската дивизија ќе биде Атланта. Ова е последната одлука која произлегува од имплементацијата на долгогодишната стратегија за враќање на пазарот во САД.

  Во соопштението на PSA стои дека седиштето ќе биде оперативно кон крајот на февруари годинава.”Разгледувавме повеќе локации, но за најсооддветна ја сметавме Атланта. Целокупното деловно опкружување, стандардот на живеење и универзитетскиот систем одиграа важна улога во нашата одлука” изјави Лери Доменик, Претседател на ПСА Северна Америка, во поглед на изборот на локацијата. Покрај Лери Доменик, задоволството од изборот на ПСА Групацијата не го криеше ниту гувернерот на Атланта кој додаде дека во донесувањето на одлуката големо влијание имало и неговата посета на Париз претходната година.

  Инаку враќањето на ПСА на пазарот во САД започнува уште во арпил 2016 година и според стратегијата истото треба да се направи во три фази. Почетната фаза се однесува на изградба на дилерска мрежа, напоредно со имплементација на маркетинг стратегијата која акцент става на дизајнот и квалитетот на возилата на мултинационалната групација.

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  Зошто НАТО ја бомбардираше фабриката на Застава?

  Во ексклузивното интервју кое го спроведе АутоКлуб со господинот Тома Савиќ, поранешниот директор на...

  Погребани заедно со СССР: Напуштени проекти на советски автомобили

  Russia Beyond на македонси, објави интересна статија поврзана со развојот на автомобилите во поранешниот...

  Видео за сите љубители на Bburago количките од 90-те

  Малите метални колички кои ги произведува Bburago веќе со децении се симбол на секое...

  Погледнете колку Skoda Octavia може да помине со 1 литар гориво (ВИДЕО)

  Екипата на Car Throttle направи невообичаен тест со цел да одговори на прашањето колку...

  СЛИЧНИ ОБЈАВИ

  Зошто НАТО ја бомбардираше фабриката на Застава?

  Во ексклузивното интервју кое го спроведе АутоКлуб со господинот Тома Савиќ, поранешниот директор на...

  Погребани заедно со СССР: Напуштени проекти на советски автомобили

  Russia Beyond на македонси, објави интересна статија поврзана со развојот на автомобилите во поранешниот...

  Видео за сите љубители на Bburago количките од 90-те

  Малите метални колички кои ги произведува Bburago веќе со децении се симбол на секое...