More
  HomeАуто МиксИнтересноВо овие земји се признаени македонските возачки дозволи

  Во овие земји се признаени македонските возачки дозволи

  Објавено на

  Големо задоволство предизвика веста за постигнувањето на договор помеѓу министерствата за внатрешни работи на Македонија и Германија околу обостраното признавање на возачките дозволи. Ова секако ќе биде од голема важност за нашинците во Германија кои со децении имаа проблем околу признавањето на возачките дозволи поради што беа изложени на дополнителни финансиски трошоци за преполагање во Германија.

  Но дали знаете во кои се земји се признаени македонските возачки дозволи?

  Република Македонија има склучено договори за реципрочно признавање на возачките дозволи со следниве држави:  Италија, Шпанија,  Албанија и Босна и Херцеговина

  Исто така во завршна фаза се преговорите со Австрија за возачки дозволи од Б категорија, со Австралија, Нов Зеланд и Словенија за сите категории од возачката дозвола. Иницирано е  склучување на ваков договор и со соседна Србија како и со Бугарија и Црна Гора.

  ИЗВОР: Министерство за Внатрешни Работи

   

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  Еве кои се ослободени од плаќање на патарина

  Регулирањето на патниот сообраќај со патарини е предвидено и детално опишано во Законот за...

  Новата генерација на Renault Espace доаѓа на пролет

  Се е подготвено за новата, шеста генерација од моделот Espace, соопштуваат од Renault. Ова,...

  Тајната на автомобилите на Тито (ВИДЕО)

  Јосип Броз Тито несомено е најмаркантната личност на овие простори. Бројните анегдоти, настани поврзани...

  И за Rolls-Royce нема криза – зголемена продажбата во 2022 година

  Короната и воената интервенција на Русија во Украина која предизвика нови економски текови се...

  СЛИЧНИ ОБЈАВИ

  Еве кои се ослободени од плаќање на патарина

  Регулирањето на патниот сообраќај со патарини е предвидено и детално опишано во Законот за...

  Новата генерација на Renault Espace доаѓа на пролет

  Се е подготвено за новата, шеста генерација од моделот Espace, соопштуваат од Renault. Ова,...

  Тајната на автомобилите на Тито (ВИДЕО)

  Јосип Броз Тито несомено е најмаркантната личност на овие простори. Бројните анегдоти, настани поврзани...