More
  HomeАуто МиксИнтересноЕве што значат симболите на контролната табла

  Еве што значат симболите на контролната табла

  Објавено на

  Честопати се случува на контролната табла на вашето возило да се светне одреден симбол, но при тоа да не знаете што точно значи? Во продолжение ќе се обидеме да ви помогнеме за тоа што точно значат најголемиот дел од симболите што се појавуваат на контролната табла.

  1. Индикатор за да се притисне спојката
  2. Индикатор за да се притисне педалот за кочење
  3. Заклучен волан
  4. Вклучени целосни светла
  5. Низок притисок на гумите
  6. Вклучени странични светла
  7. Проблеми со светлото на предните фарови
  8. Проблеми со задните “стоп” светла

  1
  9. Зимски режим
  10. Инфо индикатор
  11. Помошен грејач
  12. Предупредување за мраз
  13. Проблеми со стартот на системот
  14. Клучот не е во автомобилот
  15. Слаба батерија на клучот
  16. Предупредување за дистанца од друго возило

  2
  17. Предупредувачко сервисно светло
  18. Вклучени светлосни фарови за адаптација
  19. Приспособување на аголните светлосни фарови
  20. Проблеми со променлив заден спојлер
  21. Проблем при активирањето на електричниот покрив
  22. Исклучено предно воздушно перниче
  23. Вклучена т.е. подигната рачна кочница
  24. Вклучени предни светла за магла

  3
  25. Проблеми во системот за управување со моќ
  26. Вклучени задни светла за магла
  27. Ниско ниво на течност во ветробранското стакло
  28. Изнемоштени гуртни
  29. Активирана контрола за патување
  30. Сигнални индикатори
  31. Проблеми со сензорите за светло или дожд
  32. Вода во филтерот за гориво

  4
  33. Исклучени воздушни перничиња
  34. Механички проблем или електрична грешка
  35. Вклучени средни светла
  36. Потребна промена на филтерот за воздух 
  37. Вклучени сензори за паркинг
  38. Проблеми со филтерот за дизел
  39. Исклучување на приклучокот од приколката
  40. Проблеми со воздушна суспензија

  5
  41. Предупредување за напуштање на лента
  42. Проблеми со катализатор
  43. Предупредување за појас
  44. Предупредувачко паркинг-светло
  45. Проблеми со акумулатор или батерии
  46. Вклучен ЕКО-режим
  47. Проблеми во системот за надолнини
  48. Проблеми со системот за ладење

  6
  49. Проблеми со воздушните перничиња
  50. Проблеми со филтерот за гориво
  51. Отворена врата
  52. Отворена хауба
  53. Потребно е полнење на цистерна за гориво
  54. Проблеми со менувачот
  55. Активен ограничувачот на брзина
  56. Проблеми со суспензија

  7
  57. Одмрзнувач на преден прозорец
  58. Исклучена програма за електронска стабилност
  59. Отворен багажник
  60. Низок притисок на масло
  61. Автоматски бришач на ветробранското стакло
  62. Проблеми со моторот
  63. Сензор за дожд
  64. Одмрзнувач на средно стакло

  8

  ФОТО: www.phonemantra.com

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  Еве кои се ослободени од плаќање на патарина

  Регулирањето на патниот сообраќај со патарини е предвидено и детално опишано во Законот за...

  Новата генерација на Renault Espace доаѓа на пролет

  Се е подготвено за новата, шеста генерација од моделот Espace, соопштуваат од Renault. Ова,...

  Тајната на автомобилите на Тито (ВИДЕО)

  Јосип Броз Тито несомено е најмаркантната личност на овие простори. Бројните анегдоти, настани поврзани...

  И за Rolls-Royce нема криза – зголемена продажбата во 2022 година

  Короната и воената интервенција на Русија во Украина која предизвика нови економски текови се...

  СЛИЧНИ ОБЈАВИ

  Еве кои се ослободени од плаќање на патарина

  Регулирањето на патниот сообраќај со патарини е предвидено и детално опишано во Законот за...

  Новата генерација на Renault Espace доаѓа на пролет

  Се е подготвено за новата, шеста генерација од моделот Espace, соопштуваат од Renault. Ова,...

  Тајната на автомобилите на Тито (ВИДЕО)

  Јосип Броз Тито несомено е најмаркантната личност на овие простори. Бројните анегдоти, настани поврзани...