More
  HomeВестиЕве каде VW ги складира повлечените дизели во САД

  Еве каде VW ги складира повлечените дизели во САД

  Објавено на

  Речиси 350 илјади Volkswagen автомобили се наоѓаат складирани на неколку плацеви ширум САД. Како последица на дизелгејт скандалот, германскиот производител од пазарот на САД повлече околу 350 илјади возила кои истите ги складира на неколку локации, големи колку неколку фудбалски игралишта. За овие 350 илјади возила, Volkswagen мораше да плати 7.4 миијарди американски долари како и дополнителни милиони долари по најразлични основи.

  Од германскиот производител на почетокот на оваа недела изјавија дека сите овие возила редовно се одржуваат со цел истите да бидат долгорочно оперативни и да се задржи нивниот квалитет и вредност. Инаку дел од овие автомобили се извезуваат, дел им се враќаат на корисниците, а на дел сеуште не им е познат статусот.

   

  ФОТО: Autonews

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  Еве кои се ослободени од плаќање на патарина

  Регулирањето на патниот сообраќај со патарини е предвидено и детално опишано во Законот за...

  Новата генерација на Renault Espace доаѓа на пролет

  Се е подготвено за новата, шеста генерација од моделот Espace, соопштуваат од Renault. Ова,...

  Тајната на автомобилите на Тито (ВИДЕО)

  Јосип Броз Тито несомено е најмаркантната личност на овие простори. Бројните анегдоти, настани поврзани...

  И за Rolls-Royce нема криза – зголемена продажбата во 2022 година

  Короната и воената интервенција на Русија во Украина која предизвика нови економски текови се...

  СЛИЧНИ ОБЈАВИ

  Еве кои се ослободени од плаќање на патарина

  Регулирањето на патниот сообраќај со патарини е предвидено и детално опишано во Законот за...

  Новата генерација на Renault Espace доаѓа на пролет

  Се е подготвено за новата, шеста генерација од моделот Espace, соопштуваат од Renault. Ова,...

  Тајната на автомобилите на Тито (ВИДЕО)

  Јосип Броз Тито несомено е најмаркантната личност на овие простори. Бројните анегдоти, настани поврзани...