More
  HomeВестиИндустријаИ Mercedes воведува "автомобил на претплата"

  И Mercedes воведува “автомобил на претплата”

  Објавено на

  Следејќи го примерот на BMW кои минатата недела го започнаа пилот проектот “Вози BMW на претплата” и Mercedes се одлучува да ги следи стапките на германскиот производител. Така Mercedes Benz почнувајќи од оваа недела во американските градови Нешвил и Филаделфија ќе понуди автомобил на претплата.

  Суштината во овој проект се однесува на тоа да секој корисник има можност да одбере било кој модел од понудата на компанијата и потоа истиот тој автомобил да го добие на користење. Корисникот е обврзан за целиот тој период да плаќа месечна претплата во која е вклучено осигурувањето, редовните сервиси, услуга за помош на пат и слично.

  Инаку оваа идеја за автомобил на претплата корени влече од 2015 година кога Lincoln воведе ваква опција. Се очекува во наредниот период со ваква понуда да излезе и Volkswagen.

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  Еве кои се ослободени од плаќање на патарина

  Регулирањето на патниот сообраќај со патарини е предвидено и детално опишано во Законот за...

  Новата генерација на Renault Espace доаѓа на пролет

  Се е подготвено за новата, шеста генерација од моделот Espace, соопштуваат од Renault. Ова,...

  Тајната на автомобилите на Тито (ВИДЕО)

  Јосип Броз Тито несомено е најмаркантната личност на овие простори. Бројните анегдоти, настани поврзани...

  И за Rolls-Royce нема криза – зголемена продажбата во 2022 година

  Короната и воената интервенција на Русија во Украина која предизвика нови економски текови се...

  СЛИЧНИ ОБЈАВИ

  Еве кои се ослободени од плаќање на патарина

  Регулирањето на патниот сообраќај со патарини е предвидено и детално опишано во Законот за...

  Новата генерација на Renault Espace доаѓа на пролет

  Се е подготвено за новата, шеста генерација од моделот Espace, соопштуваат од Renault. Ова,...

  Тајната на автомобилите на Тито (ВИДЕО)

  Јосип Броз Тито несомено е најмаркантната личност на овие простори. Бројните анегдоти, настани поврзани...