More
  HomeВестиСрбија: Автомобилите постари од 15 години ќе мора два пати годишно на...

  Србија: Автомобилите постари од 15 години ќе мора два пати годишно на технички преглед

  Објавено на

  По воведувањето на мерењето на просечната брзина возачите во Србија повторно го искажаа своето незадоволство, овој пат поради воведвуањето на новина според која автомобилите постари од 15 години ќе мора во текот на годината два пати да направат технички преглед.

  “Новиот правилник за технички преглед на возилата почнува да се применува од 5. јули 2018 година. Одредбите на законот кои се однесуваат на вршењето на шестмесечниот технички преглед, како што се возилата постари од 15 години ќе бидат применувани кои по 5 јули 2018 година добијат регистрациона налепница така што првиот технички преглед ќе се извршува по 5 јануари 2019 година” изјави портпаролот на српското МВР.

  Инаку на техничкиот преглед возилата мора да бидат чисти и истиот ќе трае 35 минути при што целиот преглед ќе биде сниман со камера.

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  Еве кои се ослободени од плаќање на патарина

  Регулирањето на патниот сообраќај со патарини е предвидено и детално опишано во Законот за...

  Новата генерација на Renault Espace доаѓа на пролет

  Се е подготвено за новата, шеста генерација од моделот Espace, соопштуваат од Renault. Ова,...

  Тајната на автомобилите на Тито (ВИДЕО)

  Јосип Броз Тито несомено е најмаркантната личност на овие простори. Бројните анегдоти, настани поврзани...

  И за Rolls-Royce нема криза – зголемена продажбата во 2022 година

  Короната и воената интервенција на Русија во Украина која предизвика нови економски текови се...

  СЛИЧНИ ОБЈАВИ

  Еве кои се ослободени од плаќање на патарина

  Регулирањето на патниот сообраќај со патарини е предвидено и детално опишано во Законот за...

  Новата генерација на Renault Espace доаѓа на пролет

  Се е подготвено за новата, шеста генерација од моделот Espace, соопштуваат од Renault. Ова,...

  Тајната на автомобилите на Тито (ВИДЕО)

  Јосип Броз Тито несомено е најмаркантната личност на овие простори. Бројните анегдоти, настани поврзани...