More
  HomeВестиИндустријаПродажбата на PSA со пораст од 38%

  Продажбата на PSA со пораст од 38%

  Објавено на

  Со одлични продажни перформанси за првата половина од годината се пофалија на PSA Групацијата. Како што соопштуваат оттаму, во првите шест месеци продадени се 2.181.800 возила што претставува пораст за 38.1% споредбено со првата половина минатата година.

  Значаен пораст од 61.5% е забележан во Европа каде Opel и Vauxhall учествуваат со 550.900 во вкуно продадените 1.673.700 автомобили. Всушност, најголем придонес во овој процентуален пораст за првата половина од годината има токму продажбата на Opel во земјите од Европската Унија (со исклучок на Велика Британија) и Vauxhall на останатите пазари.

  Порааст има и на останатите пазари. Така во индиско-пацифичкиот регион PSA забележа раст од 25.1%, а носител на овој раст се пазарите во Јапонија, Јужна Кореја, Австралија и Нов Зеланд. Евроазијскиот регионт забележа пораст од 18.1%, а најголем пораст на продажбата е забележан во Украина и Русија и тоа 32% и 19%. Незначителен пораст од 1,7% е забележан во Латинска Америка, а во Кина и Југоисточна Азија е забележано стабилизирање на продажбата.

  По аквизацијата на Opel, PSA Групацијата бележи одлични продажни перформанси, а од француската мултинационална компанија се уверени дека со одличната SUV понуда ќе успеат до крајот на годината и двојно да ја зголемат продажбата во однос на периодот јануари-јуни годинава.

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  Еве кои се ослободени од плаќање на патарина

  Регулирањето на патниот сообраќај со патарини е предвидено и детално опишано во Законот за...

  Новата генерација на Renault Espace доаѓа на пролет

  Се е подготвено за новата, шеста генерација од моделот Espace, соопштуваат од Renault. Ова,...

  Тајната на автомобилите на Тито (ВИДЕО)

  Јосип Броз Тито несомено е најмаркантната личност на овие простори. Бројните анегдоти, настани поврзани...

  И за Rolls-Royce нема криза – зголемена продажбата во 2022 година

  Короната и воената интервенција на Русија во Украина која предизвика нови економски текови се...

  СЛИЧНИ ОБЈАВИ

  Еве кои се ослободени од плаќање на патарина

  Регулирањето на патниот сообраќај со патарини е предвидено и детално опишано во Законот за...

  Новата генерација на Renault Espace доаѓа на пролет

  Се е подготвено за новата, шеста генерација од моделот Espace, соопштуваат од Renault. Ова,...

  Тајната на автомобилите на Тито (ВИДЕО)

  Јосип Броз Тито несомено е најмаркантната личност на овие простори. Бројните анегдоти, настани поврзани...