More
  HomeЛајфКлубЗабаваШто е најбрзо на светот?

  Што е најбрзо на светот?

  Наставничката ги прашува децата што е најбрзо на светот. Малиот Марко вели:

  – Куршум. Наставникот вели:

  – Добро, куршумот е брз, но не е најбрз. Петар вели:

  – Светлината.

  – Браво! – Вели наставничката. Малата Марија вели:

  – Мислата е побрза од светлината. Наставничката воодушевена:

  – Браво, Марија. А малку подоцна Перица станува и вели:

  – Татко ми е најбрз!

  – Како тоа? – Прашува наставничката.

  – Слушнав кога мама рече: “Јас дојдов побрзо отколку што мислев.”


  Читај повеќе