More
  HomeВестиJeep со рекордна продажба на американскиот пазар

  Jeep со рекордна продажба на американскиот пазар

  Објавено на

  Американскиот производител Jeep оствари рекордна продажба во 2018 година продавајќи 973.227 нови автомобили на американскиот пазар.

  Ова претставува зголемување од 5.61% во споредба на 2017 година односно речиси 50 илјади повеќе од 2016 година од кога е најдобриот продажен перформанс на овој бренд кој е дел од FCA авто групацијата.

  Само за споредба 20 години претходно односно во 1998 година, Jeep на домашниот пазар продаде 459.294 нови автомобили, а во 2009 година само 231.701 автомобил.

  Иако сеуште се сумираат продажните резултати во Кина и Европа, сепак се очекува вкупната продажба на овие два регионални пазари да изнесуваат околу 450 илјади нови автомобили.

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  Еве кои се ослободени од плаќање на патарина

  Регулирањето на патниот сообраќај со патарини е предвидено и детално опишано во Законот за...

  Новата генерација на Renault Espace доаѓа на пролет

  Се е подготвено за новата, шеста генерација од моделот Espace, соопштуваат од Renault. Ова,...

  Тајната на автомобилите на Тито (ВИДЕО)

  Јосип Броз Тито несомено е најмаркантната личност на овие простори. Бројните анегдоти, настани поврзани...

  И за Rolls-Royce нема криза – зголемена продажбата во 2022 година

  Короната и воената интервенција на Русија во Украина која предизвика нови економски текови се...

  СЛИЧНИ ОБЈАВИ

  Еве кои се ослободени од плаќање на патарина

  Регулирањето на патниот сообраќај со патарини е предвидено и детално опишано во Законот за...

  Новата генерација на Renault Espace доаѓа на пролет

  Се е подготвено за новата, шеста генерација од моделот Espace, соопштуваат од Renault. Ова,...

  Тајната на автомобилите на Тито (ВИДЕО)

  Јосип Броз Тито несомено е најмаркантната личност на овие простори. Бројните анегдоти, настани поврзани...