Познатиот српски ТВ магазин за автомобилизам SAT преку видео претставено на нивниот YouTube канал открива како работи брзинометарот кај автомобилите.

Како и кај останатите компоненти и покажувачи така и кај брзинометарот клучната улога ја има сензорот. Како тој помага и како функционира глобалниот концепт на брзинометар погледнете на видеото во продолжение.