More
  HomeТестовиДругите тестирааДругите тестираат - Porsche Taycan Turbo S (ВИДЕО)

  Другите тестираат – Porsche Taycan Turbo S (ВИДЕО)

  Taycan е првиот целосно електричен автомобил на Porsche. Поради самиот тој факт, но и револуционерниот дизајн и технологиј, овој автомобил го привлече интересот на сите љубители на автомобилите.

  Признание за совршеноста се бројните награди кои последната година ги доби овој автомобил.

  Веќе е во продажба и е достапен во две верзии: основна Turbo и помоќна Turbo S верзија.

  Овој прв целосно електричен автомобил на германскиот производител се темели на концептот Mission E од 2015 година, а оваа година неколку пати се појавуваше во јавноста.

  Ние сеуште немаме можност одблиску да се запознаеме со перформансите и другите возни карактеристики на овој автомобил, но затоа екипата на TheStraightsPipes во речиси 20 минутно видео го тестираат овој автомобил.


  Читај повеќе