Не се почитува забраната за движење? Еве како тоа го решаваат во Индија (ВИДЕО)

Поради коронавирусот, многу земји го забранија движењето или значително редуцираа како на пешаците така и на возилата, мотоциклите, велосипедите. Една од земјите со ваква мерка е и Индија која од 25 март забрани движење кое ќе трае 21 ден.

Токму видеата од улиците во Њу Делхи и Бомбај станаа популарни на интерет и тоа поради начинот на кој локалната полиција се справува со оние кои ја прекршуваат оваа забрана.

Видеата кои се со доза на комичност погледнете ги во продолжение.