More
  HomeМоториMV Agusta наскоро го продолжува производството

  MV Agusta наскоро го продолжува производството

  Италијанскиот прозивдоител на амотоцикли MV Agusta е подготвен за поново отпочнување со производството кое претходно го стопираше поради пандемијата од коронавирусот.

  При тоа компанијата во целост ги има имплементирано препораките за социјална дистанца како и дополнителна заштита на вработените. Тоа го потврди и извршниот директор на MV Agusta, Тимор Сардаров кој кажа дека компаниајта се прилагодила на новонастанатата ситуација.

  “Уште ги произведуваме најдобрите мотоцикли на светот и ќе продолжиме со тоа” додаде Сардаров.

  Според очекувањата, производството ќе продлжи кон средината на овој месец.

   

   


  Читај повеќе