Во повеќе европски земји новата генерација на SEAT Leon е веќе достапна, а достапен е и конфигураторот преку кој може да го конфигурриате омилената верзија од овој модел.

Во Германија почетната цена Reference нивото на опременост изнесува 21.560 евра. За Style ниво на опременост изнесува 23.130 евра, цената на Xcellence изнесува 25.540 евра додека цената на моделот со FR ниво на опременост започнува од 25.540 евра.

Кофигураторот е достапен ТУКА.