Љубопитноста знае да биде лоша работа. За да видиме како нешто се однесува или функционира во одредени случаи често знаеме да причиниме одредена штета.

На пример додека управувате со возило сигурно сте се запрашале што би се случило доколку веднаш уфрлите во рикверц или активирате рачна сопирачка.

Крис Харис и тимот на TopGear во следното видео покажуваат што би се случило доколку при брзина од 190 км/ч активирате рачна електронска паркинг сопирачка.

Погледнете во видеото.