Alfa Romeo го објави онлајн конфигураторот за моделот Giulia поточно GTA и GTAm изведбите.

При конфигурирањето достапни се три бои: зелена, бела и црвена, боите на италијанското знаме. Покрај надворешноста можете да ја конфигурирате и внатрешноста.

Конфигурацијата на Giulia можете да ја направите ТУКА.