Министерството за внатрешни работи во текот на вчерашниот ден (24.10.) продолжи со засилените акциски контроли во областа на сообраќајот. Само на територијата на Илинден изречени се вкупно 157 санкции, меѓу кои возење без возачка дозвола 11 лица, 10 технички неисправни и нерегистрирани возилa.

Засилените сообраќајни контроли продолжуваат и во наредните денови.