Пријателското блендирање претставува меѓусебна, невербална комуникација помеѓу возачите со цел предупредување дека во близина следи полиција. Оваа пракса егзистира со децении наназад и сигурно досега им има заштедено милиони евра на возачите.

Сепак француската полиција објави видео преку кое ја прикажува другата страна на ова, под наводници кажано пријателско блендирање.

Погледнете го видеото во продолжение и вашиот коментар пишете го на Фејсбук странта на АутоКлуб.