Погледнете како правилно да го дезинфицирате вашиот автомобил (ВИДЕО)

Коронавирусот ако ништо друго ја подигна нашата одговорност кон хигиената, сопственоста, но и на домот, канцеларијата каде работиме и другите места.

Особено е потребно да се посвети големо внимание на хигиената во автомобилот. Според една студија, во автомобилот има исто толку бактерии колку и во еден тоалет. Затоа, барем  во овој период посветете големо внимание врз чистотата во внатрешноста и дезинфекцијата со што би ги елеминирале лошите бактерии.

Како дезинфицирате, каде и на кои делови од внатрешноста потребно е да посветите поголемо внимание како поизложени на собирање на бактерии погледнете на видеото во продолжение.