Основан во 1960 година од страна на Карло ди Руфија, се простира на 11 илјади метри квадратни и содржи нешто повеќе од 200 автомобили. Станува збор за музејот за автомобили во Торино кој важи за најпознатиот, но и еден од најстарите и најголемите музеи за автомобили во светот.
Во продолжение можете да “ѕирнете” во внатрешноста на сите три спратови на музејот.