Историјата кажува дека зелената боја на спортските автомобили за прв пат е аплицирана од страна на британските производители, сребрената од страна на германските додека во Италија популарна боја за спортски автомобили била црвената.

Сепак во последните години германските производители, а особено Volkswagen Групацијата ја воведува зелената и нијанси на зелената боја. Оттука оваа боја ја користат бројни тјунинг гаражи.

Во продолжение редакцијата на АутоКлуб претставуваа 10 спортски автомобили во зелена боја.

VW SCIROCCO

FRONT RACING SPLITTER VW SCIROCCO R | Our Offer \ Volkswagen ...

PORSCHE 911

Porsche 911 992 Carrera - Stuttcars.com

ALFA ROMEO GIULIA

We Had A Go In The Giulia Quadrifoglio From '6 Underground'

TOYOTA SUPRA

2020 DDE Toyota Supra GR Premium – West Coast Exotic Cars

MERCEDES AMG GT R

2018 Mercedes-AMG GT R: First Drive | Motor1.com Photos

SEAT LEON

2015 Seat Leon 2.0L FR Technology Pack Rare Lima Green ...

BMW M8

BMW M8 Gran Coupe First Edition in Aurora Diamant Green Metallic

AUDI Q3 RS

2020 Audi RS Q3 Sportback - Compact Performance SUV - YouTube

AUDI RS5

Audi RS5 Sportback is a mean, green, 444-hp machine - Roadshow

HONDA CIVIC

civic 2020 colors - Domaregroup