More
    HomeГаражаКраш ТестПогледнете го краш тестот на Lada Granta (ВИДЕО)

    Погледнете го краш тестот на Lada Granta (ВИДЕО)

    За разлика од Европа каде за тестовите за безбедност и сигурност задолжена е Euro NCAP организацијата, во Русија тоа го прав ARCAP (Autoreview Car Assessment Program).

    Свој краш тест имаше и Lada Granta која со 10.7 поен освои три од максимални четири ѕвезди. Целосниот краш тест можете да го погледнете на видеото во продолжение.


    Читај повеќе