Трките на Водно се дел од ДНК-та на градот Скопје. Се одржуваат повеќе од 50 година и секогаш изобилуваат со многу возбудливи моменти.

На интернет, поточно на YouTube каналот се појави видео од речиси седум минути кое е извадок од трките на Водно во далечните 1978 година.

Погледнете го видеото, слушнете го коментарот и едноставно, уживајте во ова парче видео.