More
  HomeВестиРегулаторна ги објави новите цени на горивата

  Регулаторна ги објави новите цени на горивата

  На денешната седница на Регулаторната комисија за енергетика и водни ресурси беа усвоени новите цени на горивата кои ќе важат од полноќ. Со одлуката се врши намалување е на малопродажните цени на нафтените деривати во просек за 2,80% во однос на малопродажните цени на нафтените деривати утврдени согласно одлуката за утврдување на највисоки малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт на Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги на Република Македонија од 05.08.2022 година.

  Така од полноќ важечки ќе бидат следните цени:

  – Моторен бензин – ЕУРОСУПЕР БС – 95 – 90,00 (денари/литар)
  – Моторен бензин – ЕУРОСУПЕР БС – 98 – 92,00 (денари/литар)
  – Дизел гориво – ЕУРОДИЗЕЛ БС (Д-Е V) – 90,00 (денари/литар)
  – Масло за горење – Екстра лесно 1 (ЕЛ-1) – 87,50 (денари/литар)
  – Мазут М-1 НС – 52,786 (денари/килограм)


  Читај повеќе