More
  HomeГаражаЈапонска дефиниција за безбедност - Lexus RX одличен на краш тестот (ВИДЕО)

  Јапонска дефиниција за безбедност – Lexus RX одличен на краш тестот (ВИДЕО)

  Објавено на

  Lexus RX е едно од возилата со најдобри перформанси остварени на краш тестот на Euro NCAP. И како не би било кога јапонските производители традиционално најголемо внимание посветуваат на безбедноста и сигурноста како на самите возачи и патници така и на околината.

  Очекувано, овој модел освои пет ѕвездички, а најдобар скор, од 91% оствари во однос на безбедностната асистенција на возачот. 90% оствари во однос на безбедноста на возачите, а 87% односно 89% во однос на безбедноста на децата и пешаците.

  Краш тестот на овој модел чија петта генерација беше претставена минатата година може да го погледнете во продолжение.

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  Погледнете колку Skoda Octavia може да помине со 1 литар гориво (ВИДЕО)

  Екипата на Car Throttle направи невообичаен тест со цел да одговори на прашањето колку...

  Топ 10 факти кои не сте ги знаеле за Audi

    1. Karl Benz бил учител на основачот на Audi August Horch, основачот на Audi бил...

  Не е Босанец ако не сака Голф – зошто е тоа така?

  Не треба многу време да се вози по улиците во Босна и Херцеговина за...

  Дали Југо е навистина најлошиот автомобил во историјата?

  BBC во 2015 година и познатиот авто магазин Autotrader година подоцна го прогласуваат овој...

  СЛИЧНИ ОБЈАВИ

  Погледнете колку Skoda Octavia може да помине со 1 литар гориво (ВИДЕО)

  Екипата на Car Throttle направи невообичаен тест со цел да одговори на прашањето колку...

  Топ 10 факти кои не сте ги знаеле за Audi

    1. Karl Benz бил учител на основачот на Audi August Horch, основачот на Audi бил...

  Не е Босанец ако не сака Голф – зошто е тоа така?

  Не треба многу време да се вози по улиците во Босна и Херцеговина за...