More
  HomeАуто МиксИ-сторијаЖенското рели и безбедноста на сообраќајот во СР Македонија во 70-те години...

  Женското рели и безбедноста на сообраќајот во СР Македонија во 70-те години (ВИДЕО)

  Објавено на

  Неправедно, жените се уште се стигматизираат кога е во прашање нивната улога во автомобилизмот. Едно видео од седумдесетите години на минатиот век ни дава друг приказ кога е во прашање нивната улога во авто-мото светот на тогашна Југославија.

  РТВ Скопје во одлична полчасовна емисија одблиску ни ги прикажува вештините на жените возачи во поранешната држава и тоа преку женското рели Врање-Скопје. На видеото кое е прикажано во продолжение може да се видат нивните способности и умешни изведби.

  Во емисијата збор зема и професорот д-р Петар Тофовиќ кој зборува за безбедноста на сообраќајот во СР Македонија.

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  Погледнете колку Skoda Octavia може да помине со 1 литар гориво (ВИДЕО)

  Екипата на Car Throttle направи невообичаен тест со цел да одговори на прашањето колку...

  Топ 10 факти кои не сте ги знаеле за Audi

    1. Karl Benz бил учител на основачот на Audi August Horch, основачот на Audi бил...

  Не е Босанец ако не сака Голф – зошто е тоа така?

  Не треба многу време да се вози по улиците во Босна и Херцеговина за...

  Дали Југо е навистина најлошиот автомобил во историјата?

  BBC во 2015 година и познатиот авто магазин Autotrader година подоцна го прогласуваат овој...

  СЛИЧНИ ОБЈАВИ

  Погледнете колку Skoda Octavia може да помине со 1 литар гориво (ВИДЕО)

  Екипата на Car Throttle направи невообичаен тест со цел да одговори на прашањето колку...

  Топ 10 факти кои не сте ги знаеле за Audi

    1. Karl Benz бил учител на основачот на Audi August Horch, основачот на Audi бил...

  Не е Босанец ако не сака Голф – зошто е тоа така?

  Не треба многу време да се вози по улиците во Босна и Херцеговина за...