More
  HomeВестиИ за Rolls-Royce нема криза - зголемена продажбата во 2022 година

  И за Rolls-Royce нема криза – зголемена продажбата во 2022 година

  Објавено на

  Короната и воената интервенција на Русија во Украина која предизвика нови економски текови се чини како воопшто да не ги погоди богатите. Вистински пример за тоа е Rolls-Royce кој како и останатите ултра луксузни производители забележаа раст на продажбата во текот на минатата година.

  Како што покажуваат официјалните податоци, во текот на целата мината година, овој прозиводител успеа да испорача 6.021 нов автомобил што претставува пораст од 8% во однос на 2021 година.

  Со ова, Rolls-Royce постави нов рекорд во однос на продажбата и за прв пат во својата историја успеа да испорача над 6 илјади автомобили во една календарска година. Задоволството од овој одличен успех не го криеше Извршниот директор на Rolls-Royce Motor Cars кој меѓудругото изјави дека компанијата и натаму ќе продолжи кон исполнување на очекувањата и задоволството на своите клиенти, а очекува успешната година да ја повторат и во 2023 година.

  Сите овие возила производителот ги исача во повеќе од 50 земји, но и натаму најзначаен пазар останува американските каде како и во Европа и Азија е забележан раст на продажбата.

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  Погледнете колку Skoda Octavia може да помине со 1 литар гориво (ВИДЕО)

  Екипата на Car Throttle направи невообичаен тест со цел да одговори на прашањето колку...

  Топ 10 факти кои не сте ги знаеле за Audi

    1. Karl Benz бил учител на основачот на Audi August Horch, основачот на Audi бил...

  Не е Босанец ако не сака Голф – зошто е тоа така?

  Не треба многу време да се вози по улиците во Босна и Херцеговина за...

  Дали Југо е навистина најлошиот автомобил во историјата?

  BBC во 2015 година и познатиот авто магазин Autotrader година подоцна го прогласуваат овој...

  СЛИЧНИ ОБЈАВИ

  Погледнете колку Skoda Octavia може да помине со 1 литар гориво (ВИДЕО)

  Екипата на Car Throttle направи невообичаен тест со цел да одговори на прашањето колку...

  Топ 10 факти кои не сте ги знаеле за Audi

    1. Karl Benz бил учител на основачот на Audi August Horch, основачот на Audi бил...

  Не е Босанец ако не сака Голф – зошто е тоа така?

  Не треба многу време да се вози по улиците во Босна и Херцеговина за...