More
  HomeВестиВработените во Porsche ќе се опарат - ќе добијат одлични бонуси

  Вработените во Porsche ќе се опарат – ќе добијат одлични бонуси

  Објавено на

  Со децении наназад пракса е германските производители на автомобили да исплаќаат годишни бонуси на своите вработени. Износот и висината најчесто ја објавуваат во текот на март, а постои и еден вид на ривалитет во поглед на висината, во однос на другите германски производители.

  И официјално е потврдено дека Porsche на своите вработени ќе им исплати бонуд ос 9.050 евра, а овој бонус ќе биде исплатен на 27 илјади работници. Ова претставува зголемување од 1.150 евра во однос на претхдоната година кога работниците добија 7.900 евра.

  Висината на бонусите ги објавија и останатите германски производители. Така оние кои работат за Volkswagen ќе добијат 3.630 евра. Работниците на Mercedes ќе добијат по 7.300 евра, на Audi 8.500 евра, а по Porshce нај дарежливи се во BMW чии работници ќе добијат по 9.000 евра.

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  Зошто НАТО ја бомбардираше фабриката на Застава?

  Во ексклузивното интервју кое го спроведе АутоКлуб со господинот Тома Савиќ, поранешниот директор на...

  Погребани заедно со СССР: Напуштени проекти на советски автомобили

  Russia Beyond на македонси, објави интересна статија поврзана со развојот на автомобилите во поранешниот...

  Видео за сите љубители на Bburago количките од 90-те

  Малите метални колички кои ги произведува Bburago веќе со децении се симбол на секое...

  Погледнете колку Skoda Octavia може да помине со 1 литар гориво (ВИДЕО)

  Екипата на Car Throttle направи невообичаен тест со цел да одговори на прашањето колку...

  СЛИЧНИ ОБЈАВИ

  Зошто НАТО ја бомбардираше фабриката на Застава?

  Во ексклузивното интервју кое го спроведе АутоКлуб со господинот Тома Савиќ, поранешниот директор на...

  Погребани заедно со СССР: Напуштени проекти на советски автомобили

  Russia Beyond на македонси, објави интересна статија поврзана со развојот на автомобилите во поранешниот...

  Видео за сите љубители на Bburago количките од 90-те

  Малите метални колички кои ги произведува Bburago веќе со децении се симбол на секое...